KNVB Beker

Project Information

Opdrachtgever: FC Utrecht
Evenement: Mogelijke huldiging KNVB Beker
Locatie: Galgenwaard Stadion, Utrecht
Website: www.fcutrecht.nl

Toen FC Utrecht de halve finale van de KNVB beker won werd FreshGrooves benaderd om voor hun de mogelijke huldiging te verzorgen. Aangezien FreshGrooves in het Galgenwaard Stadion al eerder evenementen had geproduceerd was het mogelijk om op zéér korte termijn snel te schakelen. Er zat tussen de daadwerkelijke aanvraag en de opbouw letterlijk nog geen week. In deze week werd alles georganiseerd, van vergunning aanvraag tot plattegrond en van stagedesign tot technisch draaiboek. Mede dankzij onze vaste en betrouwbare leveranciers waren we in staat om in no-time een evenement te organiseren dat alleen bij winst van de KNVB beker gebouwd zou worden.

Er werd in samenspraak met FC Utrecht besloten om een deel van het podium al op voorhand te bouwen. Dit was dusdanig technisch dat dit niet gebouwd kon worden nadat de finale gewonnen zou worden. Boven het vrij hangende entree dak van het Galgenwaard Stadion ontwierpen wij in samenwerking met Van Ham een speciale loopbrug van Layher die een vrije overspanning had van 22 meter. Deze brug werd doormiddel van een mobiele telescoopkraan op zijn plek gehesen. De brug werd op twee plekken aangesloten op bestaande balustrades van het Galgenwaard stadion zodat de selectie van FC Utrecht gehuldigd kon worden.

Alle overige materialen van dit evenement stonden op afroep klaar zodat er bij winst direct begonnen kon worden met de opbouw. Bij verlies zouden de kosten tot een minimum beperkt blijven omdat er pas ná de wedstrijd begonnen zou worden met de opbouw. Helaas werd de wedstrijd verloren van Feyenoord waardoor het scenario ´verlies´ in gang werd gezet.

Created by sub | 5 april 2017 | Producties & projecten