Portacool verdampingskoeler

Portacool verdampingskoeler

Portacool verdampingskoeler voor evenementen en bedrijven

FreshGrooves verhuurt als een van de weinige in Nederland de zogenaamde Portacool koelingen. Deze koelingen zitten tussen een normale ventilator en een airco in, maar hebben de voordelen van beide! Onze verhuurvloot bestaat uit het allernieuwste Jetstream 260 model met de allerbeste specificaties. De Portacool werkt op basis van verdamping waardoor deze zeer economisch een ruimte kan koelen. Met slechts een aansluiting op 230v (890 watt) en een wateraansluiting (maximaal 70 liter per uur) is deze koeling zeer efficiënt & milieuvriendelijk. En omdat het water verdampt en niet vernevelt is het vrij van legionella risico’s.

Anders dan bij een airco is de Portacool een zogenaamde ´spot´ koeler. Deze kan je richten op de locatie die je wilt koelen en koelt dan de omgevingstemperatuur terug tussen de 5 en 10 graden. Denk bijvoorbeeld aan een feestende mensenmassa voor een podium. Afhankelijk van de wensen van de organisator zijn twee Portacool verdampingskoelers al geschikt om een publiek van 3000 man een aangenaam verblijf te geven. Per machine wordt er elk uur 21.000 m3 lucht ververst.

In de verdampingskoeler zit een gepatenteerd filter (membraam) dat de lucht aanzuigt. Deze wordt doormiddel van een waterpomp voortdurend nat gehouden. Kleine kanaaltjes in het membraam zorgen voor een werveling waardoor het water optimaal verdampt. Door deze verdamping wordt de warmte aan de lucht onttrokken, waardoor de uitgaande lucht aangenaam koel is.

De verdampingskoelers presteren het best in geventileerde ruimtes. Door goede ventilatie kan de warme lucht eenvoudig de ruimte verlaten en de koele lucht de ruimte vullen. Dit voordeel is ideaal voor locaties waarvan continue deuren open staan of grote ruimtes die voorheen niet gekoeld konden worden.

Voorbeelden locaties: Festivaltent, beursvloer, overkapping, EHBO tent, open ruimtes.

portacool evenementen koeling huren

Buffertank 1000 liter

Speciaal voor evenementen waar geen waterleiding voorhanden is hebben wij een buffertank in het assortiment opgenomen. Deze tank kan direct achter een of meerdere Portacools geplaatst worden zodat er altijd meer dan voldoende water op voorraad is om de koeling zijn werk te laten doen. In de buffertank zit een pomp ingebouwd die automatisch het waterniveau op peil houdt. Duurt uw evenement slechts een paar uur dan kan er vanuit de interne tank van 270 liter gewerkt worden en is er helemaal geen aansluiting nodig.

portacool koeling huren

Portacool verdampingskoeler voor bedrijven

Naast de verhuur op evenementen is de Portacool ook uitermate geschikt voor het bedrijfsleven. Denk maar eens aan een garages, werkplaatsen, bedrijfshallen, sportscholen & tuincentra. Overal waar gewerkt wordt en waar extra koeling gewenst is kunnen de machines ingezet worden. Vooral op locaties waar grote open ruimtes zijn bieden verdampingskoelers de oplossing. Dankzij de zeer compacte afmetingen is de machine op elk gewenste locatie in te zetten, hij past zelfs door een deur van 90 cm breed.

portacool cabin huren

Energiezuinig en milieubewust

Als er voor een langere periode een koeling gewenst is komt er nog een extra aspect bij kijken: verbruikskosten. En ook op dat gebied laat de Portacool de concurrentie ver achter zich. Tijdens een 8-urige werkdag zijn de verbruikskosten van stroom en water slechts € 1,52 op vol vermogen. Een vergelijkbaar airco systeem komt al gauw op het 9-voudige uit met verbruikskosten van zo´n € 13,50 per dag. Dat kan per machine een besparing opleveren van maar liefst € 365,- per maand! * Bron: Portacool USA

Specificaties

Stroomaansluiting: 230v
Verbruik: 890 watt
Waterafsluiting:  wij leveren diverse verlopen, van GK tot Gardena
Verbruik:  maximaal 70 liter per uur
Interne tank: 270 liter
Gewicht: 122 kilo
Verversing: 21.000 m3 per uur
Windsnelheid: 40 km per uur
Afmetingen: hoogte: 196 cm, breedte 171 cm, diepte 88 cm.
Snelheid: variabel instelbaar

Wij leveren 24/7 en 365 dagen per jaar uit eigen voorraad! Vraag vrijblijvend een offerte aan.